Analog-tv utgår i september

SNART BLIR DITT TV-UTBUD HELT DIGITALT

De analoga sändningarna utgår den 8 september 2020. Ändra till digital-tv redan nu.

Information från Comhem /styrelsens kommentar.

Analog-tv utgår i september

Vi planerade en övergång från analoga kanaler till helt digitala under våren 2020 men detta skjuts upp på grund av Coronaviruset (COVID-19) till den 8 september 2020.

Alla som bor i ett Com Hem-hus kan dock redan nu gå över till digitala sändningar. Det görs oftast genom att ändra inställningar på tv:n eller med en enkel kanalsökning. Du kan också registrera ett konto på Comhem Play för att se de flesta digitala kanaler på mobilen, surfplattan och datorn.

Fler tillfälliga nyhetskanaler
Vi har även gjort det möjligt för alla som tittar digitalt att tillfälligt se kanalerna BBC World NewsCNNExpressen TV och Al Jazeera English, för ökad tillgång till lokala och globala nyheter.

Vad händer nu?

Många tittar redan digitalt och behöver inte göra någonting. Men om du tittar på analoga tv-sändningar idag behöver du ändra till digital-tv så senast den 8 september 2020.

OBS – vänta inte till den 8 september
Dina digitala kanaler finns redan tillgängliga. Följ våra enkla tips nedan och ändra till digital-tv och njut av bättre bild och ljud redan idag.

Vad behöver du göra?

Flera veckor innan ändringen börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv tittar du analogt och behöver ändra till digital-tv. Får du ingen informationstext i din tv-ruta under sommaren tittar du redan digitalt och behöver inte göra något.

Vill du veta redan idag om du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

Tittar du analogt? Så här ändrar du till digital-tv, se fyra alternativ nedan:

Byt källa på din tv

Prova att byta källa på din tv med fjärrkontrollen eftersom digital-tv kan ligga på en annan källa. Knappen du ska trycka på kan ha någon av symbolerna ovan.

Eftersom tv-apparater fungerar olika är det bra att titta i bruksanvisningen till din tv eller kontakta din tv-tillverkare om du är osäker.


Gör en kanalsökning

Ser du inga digitala kanaler kan du göra en kanalsökning (se bruksanvisningen till din tv eller kontakta din tv-tillverkare). Du vet att du tittar digitalt om du får in Com Hem-kanalen på kanalplats 777.

För att få in rätt lokala kanaler och nyheter kan du behöva ett nätverks-ID för just din ort.


Kolla din tv-modell

Nästan alla modernare tv-modeller (från ca 2008) har en inbyggd DVB-C-tuner och kan visa digital-tv.

Säkerställ att din tv kan visa digital-tv. Läs annars i bruksanvisningen till din tv, eller kontakta din tv-tillverkare.


Har du en äldre tv?

Har du en äldre tv kan du behöva byta till en nyare modell eller komplettera din tv med en digitalbox. Digitalboxen kopplar du enkelt in till din tv.

Just nu kan du beställa en digitalbox för 593 kr (inklusive frakt, miljöavgifter och fakturaavgift).


(Edit)